Door de voortdurende, grootschalige automatisering in het bedrijfsleven hebben nog maar weinig mensen tegenwoordig een beroep waarvoor ze veel in beweging zijn. Dit kan bijdragen aan talloze gezondheidsproblemen, zoals onder andere gewrichtspijn en overgewicht.
Je kunt je afvragen wat zou hier een oplossing voor kunnen zijn? Gezonder eten in de bedrijfskantine misschien? Werknemers achter speciale ´staande´ bureaus laten werken? Of misschien kortere werkdagen invoeren? Wat dacht je van het aanbieden van een sportprogramma voor werknemers?

Voordelen van een bewegingsbeleid
Als bedrijf in de gezondheid van je werknemers investeren door middel van het aanbieden van een sportprogramma, betekent op termijn een grotere werktevredenheid en minder ziekteverzuim onder werknemers. Fitte werknemers presteren beter, zijn alerter en van grotere waarde. Financieel gezien kan het zelfs leiden tot stabiele of zelfs dalende personeelskosten – hoe fijn is dat? 
Investeren in de gezondheid van je werknemers betekent in essentie investeren in je bedrijf zelf, want werknemers maken een bedrijf tot wat het is!

Teambuilding
De visie is simpel: Sport verbindt. Door werknemers samen te laten sporten komen ze via een laagdrempelige, leuke manier met elkaar in contact. Tijdens het sporten kunnen mensen elkaar op een geheel andere manier dan bijvoorbeeld, een saaie bedrijfsborrel, beter leren kennen. Hoe groter het gevoel van saamhorigheid, hoe beter je werknemers zullen presteren. Klinkt goed, niet waar?

Share This